Bejelentés


Ombod és közössége

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Ez az oldal a továbbiakban nem frissül !!

látogasd meg készülö új oldalunkat:

 

http://ombod.nordimpex.eu

 

 

Szöveg kicsinyítésSzöveg nagyításCikk elküldése levélkéntCikk nyomtatásaSzóljon hozzá
Új, fiatal lelkész Ombodon

Szatmár megye - Az Ombodi Református Egyházközség híveinek egy rég óhajtott vágya teljesült azzal, hogy január elsejétől egy új, fiatal és energikus lelkipásztor kerülhetett az 500 lelkes gyülekezet élére.

Jobb Domokos református lelkipásztor szaniszlói származású, mindössze 38 esztendős, nős, egy 10 éves leánygyermek édesapja, aki ereje teljében foglalhatta el a Szatmári Református Egyházmegyéhez tartozó Ombodi Református Egyházközség lelkipásztori állását, eleget téve a gyülekezet meghívásának. A tiszteletes 1995–2000 között a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben végezte teológiai tanulmányait. A 2000–es év augusztus havában püspöki kinevezéssel került Krasznamihályfalvára, innen érkezett nagy örömmel, egy évtizedes lelkipásztori tapasztalattal Ombodra.

Minden családot meglátogatott

Jobb Domokos lelkipásztor még alig egy hónapja van Ombodon, de már a gyülekezet minden tagját sikerült meglátogatnia. „A családlátogatás amúgy is minden esztendő elején lelkipásztori kötelesség, én viszont az idén kettős céllal végeztem ezt a dolgomat: először is azért, hogy minél hamarabb megismerhessem az ombodi gyülekezet minden egyes tagját, ezen felül pedig elvigyem mindnyájuk számára az örök életről szóló, vígasztaló és bátorító evangéliumot” — fogalmazott a lelkész.

Konkrét, közeli tervek

Az új ombodi lelkésztől megtudtuk, hogy hamarosan megszervezik a településen már hagyománynak számító tea–bált, amelyet az idén is az egyházközség elöljárói hoznak tető alá. Az idei bál is jótékonysági jellegű lesz ugyanúgy, mint az eddigiek. Az egyházközség vezetői a hívektől már várják azokat a tárgyi felajánlásokat, amelyeket a bál idején történő tombolahúzáson fognak majd kisorsolni. A bál konkrét időpontja egyelőre még nem ismeretes, de az már biztos, hogy márciusig sor kerül rá. Március havának utolsó vasárnapján ugyanis már egy másik nagyszabású ünnepségre készülnek Ombod református hívei: március 27 –én Ft. Csűry István püspök felavatja az új gyülekezeti házat, amelynek építését nemrég fejezték be az ombodiak. Ugyanekkor kerül sor a felépítendő új ravatalozó alapkövének ünnepélyes letételére is, amelyet szintén a püspök fog megáldani, így ezzel kettős ünneppé teszik az ombodiak március utolsó vasárnapját.

forrás: /erdon.ro

 

Uj tiszteletes érkezik..


Új tiszteletes érkezik a faluba. Megtartja az első misét. Mindenki el van ájulva, hogy hogy lehet ilyen csodásan prédikálni, ennyire szép misét tartani. Ilyet még nem hallottak.
Mennek, szólnak mindenkinek, hogy jöjjön a jövő héten. A jövő heti misén ott van az egész falu, tömve a templom.
A lelkész megérkezik és szóról-szóra megtartja ugyanazt a misét, amit az előző héten.
Na, ezen már kicsit csodálkoznak, de annyira tetszik a híveknek, hogy a következő hétre már a szomszéd falvakból is jönnek az emberek. Mozdulni sem lehet a templomban, már a karzatról is lógnak az emberek.
Jön a lelkész és ismét megtartja ugyanazt a prédikációt, amit az előző két héten.
Ez már kíváncsivá teszi az embereket és a végén az egyikük megkérdezi:
- Tisztelendő atyám, miért mondta ugyanazt ezen a héten, a múlt héten és előtte is. Miért nem mond valami újat?
- Fiam, ha majd megcsináltátok amiket mondtam, akkor majd mondok újat is.

------------------------------------------------------------------

Lelki napok Szatmáron: 

 http://www.szatmar.ro/Lelki_napokat_rendeztek/hirek/29643

Esöerdö a tányerunkon. http://think.transindex.ro/?p=103

Egy kis meditáció !  rádió és tv on line : http://www.kredotv.com

 Kinek a pap.....kinek a közösség.....

http://www.erdon.ro/engine.aspx/page/article-detail/dc/im:erdon:news/cn/news-20100216-05235831

 "Vérdijat" tüztek ki két prezsbiter fejére....

Gondoltam már sok mindenre, de ez eszembe sem jutott volna, hogy valakinek ennyit megér, ( 3000 ron/fo) ha Varga Otto és Károly Levente távozik a prezsbiterek soraiból.  Igy a tiszteletreméltó tiszteletes ur a mi lelki ápolásunkért felelös papunk akkor teszi vissza az elkönyvelt pénzt az egyházi kasszába. Elég szégyen ez a falunak,... akkor ki is a hibás ??

       2010. febr.27                                  Sebök István

Vélemények, hozzászólások a FORUM-ban
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!